Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 17 februari 2015

D66 Gelderland: Provinciale Statenverkiezingen voor een Gelderland dat nu vooruit moet

Met veel trots presenteer ik, Michiel Scheffer, lijsttrekker van D66 Gelderland, ons verkiezingsprogramma voor de periode 2015-2019. Trots omdat D66 een verkiezingsprogramma presenteert voor een provincie die nu vooruit moet.

Deze verkiezingen doen ertoe, u stemt niet alleen voor de Provinciale Staten, u stemt ook voor de Eerste Kamer. Uw stem telt dubbel. Twee lijsttrekkers uit Gelderland gaan zich volop inzetten voor de verkiezingen van 18 maart: Thom de Graaf voor een sterk D66 in de Eerste Kamer, en ik voor een sterk D66 in Gelderland. In Gelderland en in Nederland staat D66 voor meer banen, beter onderwijs en minder lasten.

Meer banen

Voor D66 zijn investeringen nodig voor meer banen. Elke dag gaan 200.000 Gelderlanders in een andere provincie werken. Niet alleen voor hen zijn meer banen nodig, maar ook voor nieuwe generaties. Gelderland moet niet alleen een mooie woonprovincie zijn, maar ook weer een werkprovincie worden.

D66 wil investeren in een nieuwe economie. Gelderland heeft € 4 miljard aan vermogen. D66 Gelderland wil dit niet langer beleggen in Franse staatsleningen, maar investeren in innovatie en duurzaamheid.

Minder lasten

Mensen willen een integer bestuur dat luistert, goede dienstverlening biedt en een verstandig financieel beleid voert. Ook voor D66 zijn sterke gemeenten die de dienstverlening efficiënt en effectief leveren belangrijk. D66 wil minder bestuurlijke drukte. Daarom is D66 Gelderland voor de vorming van een landsdeel Oost. Niet alleen om bestuurlijke drukte weg te nemen, maar ook zodat Oost-Nederland eigen beleid kan maken voor een betere combinatie van landbouw en natuur en voor een betere aansluiting van de arbeidsmarkt op de industrie.

Beter onderwijs

D66 vindt dat Gelderland moet inzetten in beter onderwijs. Kennis is belangrijker voor het concurrentievermogen dan minder regels en betere wegen. Goed onderwijs vergroot de kans op meer banen. D66 wil scholen helpen in te zetten op energiebesparing en met het financieren van zonnepanelen en warmtekrachtinstallaties. Een belangrijke taak is volgens D66 te zorgen voor een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.

D66 Gelderland wil meer aandacht voor technisch onderwijs, goede technieklokalen en stages en leerwerkplekken.

D66: meer banen, beter onderwijs en minder lasten.

Maak op 18 maart het verschil. Uw stemt telt dubbel. Investeer in Gelderland en hervorm in Nederland. Met D66 Nu vooruit!

Stem 18 maart D66!

Michiel Scheffer, lijsttrekker D66 Gelderland

MichielScheffer-298x234