Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 maart 2015

D66 trapt de campagne af voor de Provinciale Staten verkiezingen

D66 trapt de campagne af voor de Provinciale Staten verkiezingen

Op 18 maart kunt u het verschil maken. In uw provincie én in Nederland. Uw stem telt dubbel. U beslist over uw eigen buurt en daarmee over de nieuwe Eerste Kamer. Samen met D66 kunt u zo na 18 maart Nederland vooruit brengen. Voor meer banen, minder lasten en beter onderwijs.

De laatste Statenvergadering van de Provincie Gelderland van de afgelopen periode werd in de middag onderbroken: de verkiezingscampagne voor de Provinciale Statenverkiezingen werd afgetrapt. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje deed dat op ludieke wijze door met een gigantisch stempotlood een evenzo groot stemvakje te kleuren. Hiermee ging de stemvergelijkingssite van de provincie live.

Vervolgens kwamen alle lijsttrekkers aan het woord om te vertellen waar hun partij de pijlen op richt bij de campagne. Hen werd ook gevraagd een voorspelling te doen over het aantal zetels voor hun partij. Michiel Scheffer koos voor een strategische voorspelling en hield in relatie tot de peilingen een laag aantal aan: zes zetels voor D66 ten opzichte van de huidige vier. Natuurlijk hopen we op ten minste een verdubbeling!

In de verkiezingskrant van Gelderland die donderdag 26 februari in ieder Gelders huis op de mat is geploft, staat meer informatie over de provincie en de verkiezingen. De provincie heeft ook een eigen verkiezingssite met meer algemene informatie.