Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 8 september 2015

D66 NEEMT DEEL AAN COALITIE

Met trots berichten wij als bestuur van D66 Nijkerk-Hoevelaken dat wij via PRO21 deelnemen aan de nieuwe coalitie van PRO21, DLP en VVD.

D66 levert één van de vier wethouders, in de persoon van Wim van Veelen. Hij heeft de portefeuille financiën, bedrijfsvoering, bestuurlijke vernieuwing, wonen, omgevingswet (incl. projecten Doornsteeg en Havenkom), mobiliteit (incl. knooppunt Hoevelaken), beheer openbare ruimte, afval, water, duurzaamheid, en businesscase regionale samenwerking. PRO21 levert met Nadya Aboyaakoub (tevens lid van de PvdA) ook nog een tweede wethouder.

Na de installatie van het nieuwe College zijn wij als D66 in de vijftallige fractie van PRO21 met 3 zetels vertegenwoordigd: Antoinette de Bruin (fractievoorzitter), Bart Verbeek en Vincent Schouten

De nieuwe wethouders zullen in een extra raadsvergadering op 22 september worden geïnstalleerd.

Het coalitieakkoord en de kandidaat-wethouders zullen worden gepresenteerd tijdens een persconferentie op dinsdag 8 september 2015 vanaf 16.00 uur in het Museum Nijkerk, aan de Venestraat 16 in Nijkerk.

In het coalitieakkoord zijn de afspraken gemaakt voor de rest van de raadsperiode tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Met het aantreden van onze huidige bestuursvoorzitter Wim van Veelen als wethouder in het nieuwe College van B&W van onze gemeente zal hij zijn functie als bestuursvoorzitter neerleggen.

Audrey Rohen zal ad interim als bestuursvoorzitter het stokje van hem overnemen.

Zij zal tevens toetreden tot het bestuur van Pro21 om de verbinding met het D66 bestuur te borgen.

Wij feliciteren de raadsleden en het nieuwe college met het behaalde resultaat en wensen hen veel succes in de komende tijd.

Audrey Rohen, Dirk Wever,  Vincent Schouten, Gerard van Straalen, Nico Veenkamp, Wim van Veelen