Steun ons en help Nederland vooruit

Vincent Schouten

Steunraadslid/commissielid PRO21 Fractie

De lokale overheid kan de toegerekende taken niet meer alleen af en er komen er nog vele bij. De lokale overheid heeft nog een traditionele inrichting uit de 19de eeuw, werkt met hulpmiddelen uit de 20ste eeuw aan problemen die een Pro 21ste eeuwse-oplossing vragen.

Terwijl de komende jaren de gemeenten in grotere vrijheid meer beslissingen gaan nemen in het sociale domein en met name in de jeugdzorg, de zorg voor ouderen, zieken en werklozen.

 

Ik heb mij kandidaat gesteld voor Pro21 omdat ik een bijdrage wil leveren aan mijn omgeving en de gemeenschap. De aantrekkingskracht van het raadswerk ligt voor mij in de ontmoeting. Het contact maken, het gesprek, het luisteren, open discussie en de inzet om gezamenlijk een goede woon-, werk- én leefomgeving te behouden voor alle inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

 

Mijn gemeentelijke politieke ervaring heb ik opgedaan in de gemeenteraad van Hilversum, de Gewestraad Gooi & Vechtstreek en binnen de commissies: Cultuur Welzijn & Onderwijs; Algemene Bestuurlijke Zaken; Stadsbeheer; Personeel Organisa­tie Automatisering & Informatisering; het GO; en in het gewest Ruimtelijke ordening & Milieu.

 

Ik heb vanaf mijn studietijd aan vele besturen deelgenomen en nu toezichthouder bij de school van mijn kinderen en lid van het afdelingsbestuur van D66 Nijkerk-Hoevelaken.

Mijn leeftijd is 52 jaar, sinds 2005 woonachtig in Hoevelaken, samenwonend met vrouw en 2 kinderen. Mijn achtergrond is violist, muziekwetenschapper en werk als zelfstandige. Mijn hobby’s zijn squash, onderwaterhockey, paleontologie, kunsten, koken en historie.

Meer van Vincent Schouten