Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Verkiezingsprogramma Water Natuurlijk Vallei en Veluwe 2015-2018

Water Natuurlijk is een bijzondere waterschapspartij. We hebben geen politieke kleur. Wat ons bindt is passie voor natuur,    landschap, erfgoed, milieu, en recreatie in en om het water. Wij zijn een landelijke vereniging voor en door inwoners. Wij zijn in 2008 opgericht door onder andere Natuurmonumenten, De 12 Landschappen, Sportvisserij Nederland en de 12 provinciale natuur en milieufederaties, Vogelbescherming, IVN en bond Heemschut.

Sinds 2008 is Water Natuurlijk de grootste fractie in het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. We zijn hier met vijf personen in vertegenwoordigd; één van ons heeft zitting in het dagelijks bestuur. We hebben onze ‘groene stem’ goed laten doorklinken in het beleid van het waterschap. Dat onze fractieleden veel bestuurlijke ervaring hebben, was en is een groot voordeel.

We hebben de toon gezet voor een groener waterschap, met meer aandacht voor natuur, landschap cultuurhistorie en recreatief medegebruik. En we hebben innovatief en duurzaam werken op de agenda gezet. Vallei en Veluwe is nu een van de koplopers op dit gebied in waterschapsland.

Dit succes willen we na de verkiezingen van 18 maart 2015 voortzetten. Waar wij voor staan, lees je in het verkiezingsprogramma Water Natuurlijk voor Waterschap Vallei en Veluwe.

Gepubliceerd op 18-02-2015 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018